Jeden produkt- mnoho využití

Jedlá sóda je veľmi podceňovaným výrobkom. Niektorí na jej výhody a všestranné použitie už prišli, niektorí však o jej pozitívach ani len netušia. Využijete ju pri varení, pečení, v oblasti zdravia, ale taktiež pri upratovaní a iných domácich prácach.

jedlá soda
 
Sóda bikarbóna je v prvom rade veľmi dobrý výživovým doplnkom, avšak tak ako pri všetkom, to ani s ňou netreba preháňať.Jej hlavným účinkom na náš organizmus je to, že dokáže vytvárať zásadité prostredie. Je teda vhodným riešením, ak máte problémy s pálením záhy, alebo tráviace ťažkosti. Pomôže aj diabetikom pri acetóne, ktorý sa tvorí v dôsledku vysokých glykémií. Nikdy ju však nekonzumujte hneď po tom, ako sa najete, vo vašom žalúdku by sa totiž zmiešala s kyselinami, takže by ste si vo svojom vnútri vyrobili malú bombu. Nemali by ste ju užívať ani dlhodobo a vo veľkom množstve. ak máte problémy, dajte si dve kávové lyžičky za deň a po týždni s touto kúrou prestaňte aspoň na niekoľko dní.
 
V kuchyniju viete využiť taktiež na viacero spôsobov. Je ideálnou a prírodnejšou alternatívou ku kypriacemu prášku do pečiva. Má presne ten istý efekt, takže sa hodí do koláčov, či cesta na chlieb.  Ak ju pridáte k mäsu, rýchlejšie sa vám uvarí.

těsto
 
V domácnosti ide o nenahraditeľného pomocníka.Sóda v prvom rade odstraňuje pachy a taktiež dezinfikuje. Je ideálnym riešením na suché čistene, ktoré využijete napríklad pri matraci, gauči, alebo kobercoch, stačí ju na tieto povrchy nasypať, nechať chvíľu pôsobiť a následne povysávať. Ak ju zmiešate s octom, touto pastou môžete čistiť všetky povrchy, a to od podlahy až po luster. Ak sa vám pripáli hrniec, alebo panvica, nasypte na ňu sódu, nechajte odstáť počas noci a na druhý deň všetky nečistoty bez problémov opláchnete. Otvorené vrecúško s týmto prípravkom, môžete vložiť do chladničky, kde poslúži ako pohlcovač pachov.